Synopsis
Melanie rijdt in een taxi in Amsterdam. Ze houdt van het werk vanwege de onafhankelijkheid en vrijheid die het haar biedt, en over het algemeen houdt ze ervan om met haar passagiers om te gaan. Maar op deze avond pikt ze iemand op die ze kent. Dennis, met wie ze ooit intiem was maar die veel te ver ging en haar vertrouwen en haar lichaam misbruikte. In de veiligheid van haar eigen taxi grijpt Melanie de kans om een gesprek te voeren dat ze anders nooit durfde te beginnen. Een gesprek over grenzen, over toestemming, over verschillende interpretaties van dezelfde avond.

Trailer

Verklaring van de regisseur

Vanaf het moment dat schrijver en hoofdrolspeelster Alice mij benaderde met dit verhaal, wist ik dat ik betrokken wilde zijn bij het maken van deze film. Gebaseerd op haar eigen ervaringen, gaat deze film over toestemming, seksueel misbruik en hoe moeilijk het vaak is om grenzen te definiëren en te respecteren.

In deze film voert een jonge vrouw het gesprek met de man die haar heeft misbruikt. Het gesprek dat ze altijd heeft willen voeren maar nooit durfde te beginnen. Dat gesprek creëert een ruimte waarin beiden kunnen groeien en leren. Het gaat niet per se over vergeving, maar eerder over afsluiting, verantwoordelijkheid en leren.

Ik zie mezelf als de doelgroep voor deze film. Ik ben een man. Toen ik jong was, genoot ik van flirten en praten met vrouwen. Ik was niet verlegen en was, in de taal van de kleedkamer, redelijk succesvol met de dames. Voor zover ik weet, ben ik nooit over de schreef gegaan. Maar misschien heb ik, onbewust, een grens overschreden. Misschien was ik te dwingend in mijn benadering, heb ik signalen gemist en ben ik uiteindelijk met iemand naar bed gegaan tegen hun wil. Ik hoop van niet, maar ik kan het niet met zekerheid zeggen. Expliciete toestemming werd als onsexy beschouwd. Nu weet ik beter. Expliciete en enthousiaste toestemming is essentieel.

Ik benaderde de film bijna alsof ik een toneelstuk regisseerde. We wilden een podium creëren voor de twee personages om met elkaar in contact te komen met minimale afleiding. Daarom speelt de film zich af in een taxi 's nachts. Het ene personage rijdt, het andere is passagier op de achterbank van de auto. Dit voegde een enorm dramatische dynamiek toe aan de actie. De personages kunnen elkaar niet rechtstreeks aankijken, en toch bevinden ze zich in een afgesloten, intieme ruimte.

De film nodigt het publiek uit om hun eigen opvattingen over wat seksueel misbruik inhoudt en over de aard van toestemming te heroverwegen.

BTS gallery